Merhaba arkadaşlar, eski bir Youtubelu olarak sizlerle deneyimlerimi paylaşmak istedim. Artık her ne kadar Youtube’dan uzak olsam da (enişteniz sağolsun) uzun süre önce tamamen kendi kendime öğrenerek Youtube’a atılmıştım. Ve o zamanlar Youtuber sayısı da bir hayli azdı 🙂 Neyse bu kadar abartma yeter. Hepimiz başarılı videolar çekmek, izlenilmek ve beğenilmek isteriz. Bütçeniz düşük olsa da mükemmelliyetçi tarafınız ağır basıyorsa bir kaç tüyoya ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu yazıda bunlarda söz edeceğim. 7 Adımda Nasıl Daha İyi Youtube Videoları Çekersiniz?

lifestyle blogger, moda blogger
Youtube İçin Mikrofon

1- Mikrofona konuşun lütfen

Artık iyi bir mikrofon seçiminin önemini bilmeyen kalmadı. Ancak herkesin iyi bir mikrofona yatıracak bütçesi olmayabilir. Ama bu sorun değil tabiki de. Eğer bir akıllı telefonunuz varsa işiniz oldukça kolay. Evet evet, sesinizi video boyunca ya da videodan sonra montaj aşamasında telefona kaydedebilir sonra da bilgisayarınıza aktarabilirsiniz. Unutmayın, telefonlar konuşmak için üretilmiştir ve mikrofon kaliteleri hiç de fena değildir. Ses kaydınızı dilediğiniz formata dönüştürmek de pek zor değil. Hatta fazlasıyla kolay.

fashion blogger
Youtube İçin Işıklandırma

2- Doğru ışıklandırma ile izleyicinizin gözlerini yormayın

Evet, aslında en önemli konulardan biri ışık. Çok karanlık ya da yanlış ışıklandırılmış bir video videonuzu hem özensiz hem sıkıcı gösterir. Hemen aklınıza o koca koca ve pahalı ışıklar gelmesin. Çok daha ucuz yöntemlerle bunu halletmek mümkün. 2 duy, 2 ampul, 1 uzatma kablosu bile yeter. Ya da bütçenize göre led sayısı yüksek ışıldaklar bile tercih edebilirsiniz. Youtube sadece milyarları olanlar için değil. 🙂


3-  Korkma, telefonla bile video çekebilirsin

Ah arkadaşlar ah… Elbette hepimiz profesyonel makineleri en verimli şekilde kullanıp videolar çekmek isteriz. Ama bu herkes için her zaman mümkün olmayabilir. Telefonlarınızı doğru kullandıktan sonra onlarla da çok güzel videolar çekmek mümkün. Doğru ışık, doğru montaj… Evet zor değil. Mümkünse telefonu bir yere sabitleyin. Elinizde durduğu zaman titreme yapar ve daha kaliteli bi,r video çekmenizi engelleyebilir. Telefonla çekim yaparken muhakkak yatay kadraj kullanın. Fonunuzu sade tutun ve ön planda olmasını istediğiniz kişi ya da nesneyi fona yapıştırmayın. Arada belirli bir mesafe olsun. 

en iyi kadın blogları
Telefonla Youtube Videosu Çekme


4- Ses Konusu Önemli

Mikrofon konusunda sese biraz değindik ama yetmezzzz. Ses önemli arkadaşlar. Muhakkak bir deneme çekimi yapıp sağladığınız mevcut koşullarda ses nasıl çıkıyor, test edin. Yansıma olmamasına, duyulabilir olmasına dikkat etmek önemli. Işığa verdiğimiz önemi ses konusuna da vermek lazım.

5- Videonuza müzik mi eklemek istiyorsunuz?

O zaman telif hakkı kısmını atlamayın. Videolarınıza eklediğiniz müzikler için telif hakkı sıkıntısı doğabilir. Bunun önüne geçmek için Youtube’un sunduğu ücretsiz müzikleri tercih edebilirsiniz. Alternatifler fena değil. 
en iyi makyaj bloglari
Youtube Videosuna Müzik Ekleme

6- Kurgunuza dikkat edin

İzleyicilerinize ‘Ne izliyorum ben ya?’ kafasını yaşatmayın. Hikayenizi kurun, giriş, gelişme ve sonuç kısmını netleyin. Dilerseniz videonun başında hikayenizi anlatın. Video hakkında bilgi verin. Doğru ilerleme ve doğru hikayeyi netlemek için provalar size yardımcı olabilir. Elbette bu zamanla oturacak bir olgudur. Videolara gelen tepkilerden de kurgularınız nasibini alacaktır ve eleştiriler kendinizi geliştirmenizi sağlayacaktır. Deneme yanılma yoluyla hatalarınız giderek azalır. Giriş ve bitiş cümlesi ile kurgunuzu taçlandırmak da mümkün. Ayrıca detay çekimler ile videonuzu süsleyebilir, dikkat çekebilirsiniz. 
en iyi kozmetik bloglari
Youtube Videolarında Zamanı Doğru Belirleyin

7- Zamanı doğru ayarlayın

Pek çok youtuber ve blogger paylaşımlarını yayına açacağı saati özenle seçer. Ancak zaman kavramı sadece yayın saati ile kısıtlı değil. Videonuzun uzunluğu da çok önemlidir. Her ne kadar izleyicinin dikkatini çekmeyi başarsanız da uzun videoların tamamının izlenme şansı pek yok 🙂 Acı ama gerçek. Evet bir videoda o uzun süre izlenme rekorunu kırmış olabilirsiniz. Ama adınız uzun video çeken kanala çıkmasın. İzleyici, modu düşük olduğunda kanalınıza bakmak istemeyebilir. ‘Aman şimdi hiç uzun video izleyemem’ deyip uzaklaşmasın kanalınızda. 3-4 dakika aslında Youtube videoları için ideal süredir. Bakın kliplere. Bunca sanatçının video klipleri kaç dakika ? 🙂
Evet arkadaşlar, Kadın blogumda zaman zaman bu tarz konulara da ver veriyorum. Konuları genelde sizin istekleriniz belirliyor. Umarım bu yazı da yararlı olur. Tamamen sorularınıza göre şekillenmiş bir yazıdır. Çok teşekkürler.
en iyi kadin bloglari
Yazar

2 Yorum Var

Yorum Yaz