Merhaba arkadaşlar, ben blog için tüm postlarımı Blogaway uygulaması ile giriyorum. Bundan evvel başka bir app kullanıyor idim. Blogaway o zamanlar bu kadar kullanışlı değildi. O uygulamanın adını unuttum. Ondan da çok memnun idim. Ancak Blogaway kendini çok geliştirdi ve ben diğer uygulamamın adını bile unuttum. Şimdi sizlerle dilimin döndüğünce Blogawayi konuşmak istiyorum. Uygulamayı yükledikten sonra açıp blogunuzu yüklemeniz yeterli. Şimdi bakalım nasıl birşeymiş.
Evvela karşınıza böyle bir sayfa geliyor. Yeni mesaj derseniz hemen post yazmaya başlarsınız. Taslaklarda sorun çıkan, yayınlanamayan postlar kaydolur. Ya da siz yarım bıraktığınız postları kaydedebilirsiniz. Benim bloglar kısmında kayıtlı bloglarınız görülür. Mesela benim sadece tavsiyesever isimli blogum olduğu için sadece tavsiyesever blogu kayıtlı orda.
Okuma Listem kısmında ise takip ettiğiniz blogların ismini girerek burdan da onları takip edebilirsiniz.
Buraya takip etmek istediğiniz blogu yazın ve hopppp!!!
Bakın artık okuma Listenizde. Buradan yeni yazılarını kolaylıkla okuyabiliriz sevdiğimiz bloggerların.
Evet şimdi benim bloglar kısmından blogumuzu seçtik ve yazılarımızı görebiliyoruz. Sağ üstte ki kaleme tıklarsak post girmek için sayfaya yöneliriz. Diğer en sağdaki şekle tıklarsak blogla ilgili istatistikleri görmüş oluruz. Mesela ne mi?
Blog bu zamana dek kaç kez ziyaret edilmiş. Hafta da kaç kez ziyaret edildi gibi bilgiler. Ancak ne kadar doğru bilemiyorum.
Herhangi bir yazıyı tıklayınca bu şekilde kolaylıkla okumak mümkün. Hatta resimler de gayet net görünüyor.
Hatta postta sağ altta ki yere tıklayarak posta yapılan yorumları görebilir, postu silebilir, düzenleme yapabilir, taslak haline dönüştürebilirsiniz.
Artık şu kaleme tıklayıp blog yazalım mı?
Karşımıza bu sayfa çıkıyor. Başlığımızı yazalım.
Altta ki bir bölüm ekle yazısına tıklayıp, içeriği yazmaya başlayabiliriz.
Evet kızlar, peki sağ yukarda bulunan işaret ne işe yarar?
İster ortada bulunan artı işaretine tıklayarak, ister o işarete tıklayarak posta resim, Video, link eklemek mümkün.
İstediğimiz kelimeyi seçerek aşağıda ki işaretler ile kalın, altı çizgili ya da italik yapmak mümkün.
Yine istediğimiz kelimeyi seçip renklendirmek mümkün. Peki o sonda ki dünya resmi ne? Tabii ki link eklemek için. Hadi ekleyelim.
Bu şekilde link eklemek ve o linkin nasıl görüneceğini ayarlamak mümkün.
Eklediğimiz fotoğraflara tıklayarak altına yazılacak yazımızı yazmak, fotoğrafın boyutunu ve sayfada ki pozisyonunu ayarlamak bizim elimizde.
Bakın fotoğrafımızın altına yazı ekledik.
Bu sayfada sağ üst köşede ki işaretlere bakalım mı?
Üç noktaya tıklarsak karşımıza bu yazılar çıkıyor. Programa tıklayıp, yazımızın yayınlanmasını istediğimiz tarihi seçebiliriz. En başta ki ok işareti ile yazı yayınlanmak için işlenir. Diğeri ile taslak olarak kaydedilir.
Yazınızı yayınlanınca bildirimlerde bu şekilde bir yazı belirir. Artık yazınız yayında. Biraz bozuk bir Türkçe ama ne yapalım? En çok blogaway ile sorulan bir soru var. Yazı aralarına resim nasıl eklerim? Arkadaşlar, bir bölüm ekle deyip yazıyı ve resmi girin. Sonra geri tuşu ile bi geriye gelin. Tekrar bi bölüm ekle deyip resim ekleyip yazı yazın. O resimler arada kalacak. Kendinizi ona göre ayarlayın. Ben kısa bir giriş yaptım. Program çok basit ve Türkçe. Kullandıkça siz de keşfedeceksiniz. Aklınızı umarım karıştırmadım. Sorunuz varsa cevap vermeye çalışırım. Yazınıza etiketler eklemek bile mümkün. Post için girdiğiniz sayfanın en altında kolayca etiket yazmak mümkün. Ben daha kafanız karışmasın diye kısa kesiyorum. Hayırlı bayramlar güzeller.
4 Yorum Var
güzel uygulamaymış, keşke ios ta da olsa da yüklesek biz de. iyi bayramlar
Bazen burada "like" butonu olmadığı için çok üzülüyorum. Ellerinize, emeğinize sağlık, ne güzel detaylı bir anlatım bu:)
Çok güzel anlatmışsınız, ellerinize sağlık! Ben de yüklemeliyim en kısa zamanda 🙂
Taslak olarak kaydetmeyi bir türlü anlamadım. Atılsın mı diye sordu. Ben de evet dedim. Hayır mı demem gerekiyordu acaba